Crostini cu masline
PrinteazaCrostini cu masline din: masline, capere, usturoi, ansoa, ardei iute uscat, rozmarin, cimbru, salvie, ulei de masline, lamaie, sare, piper, bagheta.
- 175 g măsline negre fără sâmburi
- 1 lingură de capere
- 4 căţei de usturoi
- 2 fileuri de anşoa 1 ardei iute uscat
- câte o ramură de rozmarin şi de cimbru
- 5 frunze de salvie
- 125 ml de ulei de măsline presat la rece
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 1 baghetă
- ulei de măsline pentru prăjit
Mod de preparare:
Măslinele şi caperele se pun la scurs. Usturoiul se curăţă şi se pasează împreună cu fileurile de anşoa. Se îndepărtează seminţele ardeiului iute, apoi se adaugă la amesteca împreună cu caperele şi cu măslinele.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă, apoi se aleg numai frunzuliţele şi se adaugă şi ele în amestec. Se pasează totul până rezultă o pastă fină. Se adaugă ulei de măsline pentru a se obţine o consistenţă cremoasă. Pasta se asezonează cu zeamă de lămâie, cu sare şi cu piper.
Bagheta se taie felii şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei,’până devine crocantă.
Se unge cu pasta de măsline şi se serveşte.
Crostini cu masline
Pofta buna!