Crostini alla caprese

Printeaza

O reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella, masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc.

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine ciabatta
  • 4 roşii, feliate transversal
  • 200g de mozzarella, feliată
  • 100g de măsline verzi, fără sâmburi
  • 8 linguri de pesto
  • ulei de măsline extravirgin
  • busuioc proaspăt, pentru servit

 

Mod de preparare:

Stropeşte bine feliile de ciabatta cu ulei de măsline extravirgin, aşază-le pe o tavă şi rumeneşte-le 5 minute în cuptorul încins la 160° C/gaz 5.

Aşază alternativ câte 1 felie de mozzarella unsă cu puţin pesto şi câte 1 felie de roşie, până acoperi întreaga bucată de pâine.

Repetă până când termini toate feliile de ciabatta. P

resară măslinele verzi şi frunzuliţe de busuioc proaspăt.

Serveşte-le pe un platou mare, alături de o grămăjoară de măsline verzi.

Crostini alla caprese

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Crostini cu ficat

Crostini cu ficat

Crostini cu ficat din: ceapa, usturoi, unt, ficat, vin, cimbru, otet, ciabatta, patrunjel. Ingrediente: 2 cepe, feliate foarte subţire 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 2 linguri cu unt 500 g ficat de pui, tăiat cubuleţe 100 ml vin roşu sec 1/2 linguriţă cu cimbru, mărunţit oţet balsamic felii de ciabatta, prăjite 2 linguri cu […]

 

Crostini cu ton si mozzarella

Crostini cu ton si mozzarella

Crostini cu ton si mozzarella din: bagheta, fileuri de ton, masline, mozzarella, varza, usturoi, ulei de masline, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline extravirgin oregano sare şi piper […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.