Croissante cu lapte

Printeaza

Croissante cu lapte din: faina fara gluten, sare, drojdie uscata, zahar, unt, lapte, ou, galbenus.

 

Ingrediente pentru aluat:Croissante cu lapte

  • 250g făină mixtă fără gluten pentru pâine
  • 1 praf de sare
  • 5g de drojdie uscată
  • 1 praf de zahăr
  • 30g de unt moale
  • 130ml de lapte călduţ
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş

Ingrediente pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de lapte

Mod de preparare:

Amestecă făina, sarea şi drojdia într-un bol pentru mixat. Formează o adâncitură în mijloc şi pune în ea drojdia şi zahărul.

Adaugă o treime din laptele călduţ şi aşteaptă până când drojdia face spumă.

Adaugă restul de lapte, untul, oul şi gălbenuşul şi frământă-le timp de 4-5 minute, până obţii un aluat fin.

Acoperă bolul şi lasă-l deoparte 10 minute. Intinde aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină fără gluten, până capătă grosimea de aproximativ 4mm.

Taie pătrate de aluat cu dimensiunea de 8x8cm, îndoaie-le şi modelează-le în croissante.

Pune foietajele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unge-le cu gălbenuş amestecat cu lapte.

Lasă croissantele să dospească, la fel cum ai proceda cu pâinea sau cornurile.

Dă-le la cuptorul preîncălzit la 230°C (pe raftul din mijloc), aproximativ 15 minute, până se rumenesc.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Croasante cu lapte si unt

Croasante cu lapte si unt din: faina, lapte, zahar, ulei, sare, drojdie uscata, apa calda, unt. Ingrediente: 500 g făină 125ml lapte 3 linguri ulei 2 linguri zahar 1 lingurita sare 1 plic drojdie uscata 1/4 apa calda 125 g unt 1 ou Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.