Croissant cu sos de cirese proaspete

Printeaza

O reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de ciocolata.

Ingrediente:Croissant cu sos de cirese proaspete

  • jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale
  • 2 căni de cireşe proaspete, fără sâmburi
  • 4 croissante
  • 3 ouă, jumătate de ceaşcă de lapte
  • 2 ceşti de frişca
  • o linguriţă ulei de nuci
  • jumătate de ceaşcă de sos de ciocolată preparat în casă

 

Mod de preparare:

Puneţi gemul de portocale într-o tigaie mică, la foc mediu. Adăugaţi cireşele şi amestecaţi timp de 5 minute frecvent. Apoi luaţi de pe foc. Croissantele se taie în lung, ca şi cum aţi face un sandviş. Intr-un alt recipient se mixează ouăle, laptele si o parte din frişca, în acest amestec se introduc croissantele şi se ţin până absorb lichidul.

Apoi se stropesc cu foarte puţin ulei de nuci si se pun la cuptor, până capătă o culoare galbenă şi se usucă complet. Apoi se aranjează pe un platou mare şi, în fiecare croissant, se adaugă amestecul de cireşe.

Deasupra se tapetează cu frişca rămasă si cu sosul de ciocolată. Este un desert delicios alături de o cafea tare, fără adaos de zahăr, pretabil la orice oră din zi.

Croissant cu sos de cirese proaspete

Croissant cu sos de cirese proaspete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.