Crochete de peste cu mazare

Printeaza

O reteta savuroasa de Crochete de peste cu mazare din: file de cod, faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi.

Ingrediente:

  • 600 g file de cod sau de salau, fara piele
  • 50 g de faina, amestecata cu putina sare
  • 1 ou mare, batut usor
  • 200 g de pesmet
  • 2 linguri de ulei
  • 400 g mazare, decongelata
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lamaie taiata felii si coaja rasa de la aceasta
  • 1 legatura mica de menta, tocata fin
  • cartofi, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Taie fileurile de peşte în 12 fâşii de 3 cm grosime. Pune făina asezonată, oul bătut şi pesmetul în 3 boluri separate. Trece fâşiile de peşte întâi prin făină, apoi prin ou, cât să fie bine acoperite, şi prin pesmet. Aşază-le pe o farfurie şi lasă-le la frigider 15 minute.

Incinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte crochetele de peşte câte 8 minute fiecare, întorcându-le din când în când. Intre timp, adaugă mazărea într-o cratiţă cu apă clocotită şi fierbe-o timp de 4 minute, până se înmoaie. Scurge-o şi răstoarn-o într-un bol, apoi amestec-o cu untul, coaja rasă de lămâie şi menta. Pasează uşor cu zdrobitorul de cartofi.

Amestecă bine şi asezonează după gust, apoi păstrează la cald.  Serveşte crochetele aurii de peşte alături de o porţie generoasă de mazăre, felii de lămâie şi cartofi (opţional).

Crochete de peste cu mazare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. AS vrea sa gust si eu din crochetele astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.