Crochete din linte

Printeaza

O reteta de crochete din linte din: linte rosie, apa, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie.

Ingrediente:Crochete din linte

  • 350 g linte roşie
  • 1 l apă
  • 1 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă chimen
  • 1 legătură de coriandru
  • 1/2 linguriţă piper negru boabe

pentru sos:

  • 250 g iaurt
  • 1 lămâie (zeama)

 

Mod de preparare:

Spală lintea şi las-o la înmuiat în apă rece peste noapte. Scurge-o bine, paseaz-o în blender şi stoarce-o într-un şervet pentru a elimina excesul de apă.

Pune pasta de linte într-un castron, adaugă chimenul, boiaua iute, un praf de sare, piperul râşnit şi coriandrul to­cat mărunt.

Amestecă bine toate ingredientele şi modelează crochete rotunde, cu diametrul de 5 cm şi cu o grosime de 1 cm.

Zvântă crochetele cu hârtie absorbantă. Aşază-le într-un vas termorezistent îmbrăcat în hârtie de copt şi fierbe-le 1 oră la bain-marie, în cuptorul încălzit la 190° C, aco­perind vasul cu folie de aluminiu. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi aşază-le pe un platou.

Bate bine cu un tel iaurtul cu zeama de lămâie. Toarnă sosul peste crochete sau pune-l într-o sosieră, urmând să-l aduci la masă alături de crochete.

Lasă totul la rece circa 2 ore înainte de a servi.

Crochete din linte

Crochete din linte

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.