Crochete de peste cu ciulama de ciuperci

Printeaza

Crochete de peste cu ciulama de ciuperci din: file de peste, pesmet, ceapa, oua, ciuperci, faina, mazare, lapte, sare, piper, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Crochete_de_peste_cu_ciulama_de_ciuperci

  • 500 g fileuri de peşte
  • 150 g pesmet
  • o ceapă roşie
  • două ouă
  • 400 g amestec de ciuperci
  • două linguri cu făină
  • o legătură ceapă verde
  • 200 g mazăre verde
  • 150 ml lapte dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se răcesc şi se toacă mărunt. Se pune într-un bol cu ceapa roşie tocată mărunt, ouăle, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Se amestecă totul, se formează crochete potrivit de lungi şi se trec prin pesmet, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe şervetul absorbant apoi se păstrează la cald.

Ciupercile se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se călesc în puţin ulei încins până se înmoaie. Se adaugă făina dizolvată în laptele rece, se condimentează şi se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă compoziţia.

Se verifică de gust, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi mazărea fiartă separat şi se mai lasă pe foc zece minute.

Se serveşte caldă alături de crochetele de peşte, presărată cu pătrunjel tocat.

Crochete de peste cu ciulama de ciuperci

Crochete_de_peste_cu_ciulama_de_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Trebuie sa incerc si eu crochetele de peste, insa nu inteleg ce cauta ciulama langa crochete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.