Crochete de peste cu cartofi

Printeaza

Crochete de peste cu cartofi: file de peste, cartofi, ceapa, usturoi, marar verde, sare, oua, faina, pesmet, ulei.

Ingrediente:Crochete_de_peste_cu_cartofi

  • 300 g file de peşte
  • 3 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură mărar verde (tocat)
  • sare

Ingrediente crustă:

  • 2 ouă
  • 4 linguri făină
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Speli si cureţi cartofii, îi tai cubulete, îi fierbi în apă cu sare, scurgi apa şi pasezi cartofii pentru a obţine un piure. Il laşi să se răcorească.

Intre timp, căleşti ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei bine încins până se înmoaie bine. Cureţi peştele de pieliţă şi oase, îl tai cubuleţe şi îl căleşti împreună cu ceapa până se pătrunde bine şi începe să se sfărâme. Dai tigaia deoparte, zdrobeşti peştele cu o furculiţă şi îl amesteci bine cu ceapa călită.

Amesteci piureul de cartofi  cu peştele, condimentezi cu sare, după gust, un căţel de usturoi zdrobit şi o lingură de mărar tocat mărunt.

Din compoziţia obţinută modelezi între palme crochete, sub forma unor chiftele, pe care le treci prin făină, apoi prin ou bătut, iar în final, prin pesmet.

Le rumeneşti în baie de ulei bine încins si le servesti.

Crochete de peste cu cartofi

Crochete_de_peste_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.