Crochete de orez

Printeaza

 Crochete de orez

Ingrediente:Crochete de orez

  • 150 g orez
  • 1 linguriţă unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lin­guriţă ulei
  • zeamă de carne
  • pesmet
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri umplutură (de ciuperci, găină sau vînat)
  • grăsime pentru prăjit
  • sare

Mod de preparare:

Alegem şi spălăm orezul în apă rece, apoi îl opărim cu apă clocotită. Vărsăm apa, adăugăm în orez o bucăţică, de unt, turnăm zeamă de carne strecurată, cît să acopere orezul, şi-1 lăsăm să fiarbă aco­perit pe aragaz, amestecînd des cu fur­culiţa. In timpul, fiertului, adăugăm zea­mă de carne sau apă clocotită, pînă se moaie orezul.

Fără a lăsa orezul să se răcească, adău­găm un gălbenuş, amestecăm şi punem orezul în forme mici, înguste şi înalte de 6-7 cm.

Facem o gropiţă în mijlocul orezului, ca un păhăruţ, în care punem o umplu­tură de ciuperci, găină, vînat avînd grijă să tăiem carnea în cuburi mici. Acoperim gropiţa cu orez, astfel încît umplutura să rămînă la mij­loc, ca într-o plăcintă. Cu o lopăţică cu­rată scoatem crochelele din formă, le tă­vălim în gălbenuş diluat cu ulei, şi în pesmet. Apoi le prăjim în grăsime în­cinsă şi le uscăm pe hîrtie.

Crochetele se servesc fierbinţi pe şer­vet, garnisite cu pătrunjel verde prăjit, preparat astfel : spălăm pătrunjelul şi îl zvîntăm într-un şervet. Il punem în stre­curătoare şi îl cufundăm împreună cu strecurătoarea un minut, în grăsime în­cinsă. în sfîrşit îl uscăm pe hîrtie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simple si bune aceste crochete de orez.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.