Crochete de naut si chimen

Printeaza

Crochete de naut si chimen din: năut fiert, cartofi, usturoi, chimen, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare, piper.

Crochete_de_naut_si_chimen

Ingrediente:

  • 250 g năut fiert
  • 4 cartofi medii
  • 2 căţei usturoi
  • puţin chimen măcinat
  • puţin ghimbir praf
  • 1 lingură suc de lămaie
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se pun la fiert, se scurg apoi şi, în aceeaşi cratiţă, se pune o lingură de ulei şi se căleşte usturoiul.

Se pun apoi ghimbirul, chimenul, năutul, cartofii si sucul de lămâie.

Se lasă 5 minute pe foc. Se strivesc apoi ca pentru piure, se pun sare şi piper şi se lasă să se răcească.

Apoi se dă amestecul la frigi­der pentru 30 de minute.

Din pasta de la frigider se formează chiftele care se trec prin pesmet si se prăjescln baie de ulei.

Se scot cu spumîera pe şervete de hârtie.

Crochete de naut si chimen

Crochete_de_naut_si_chimen

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Crochete vegetale

Crochete vegetale din: cartof, morcov, dovlecel, ceapa, ghimbir, patrunjel, faina de naut, ou, apa, ulei, turmeric, seminte de coriandru macinate, paprika, chili, pudra de usturoi, curry, sare. Ingrediente: 1 cartof crud (curatat de coaja si ras) 1 morcov (curatat de coaja si ras) 1/2 dovlecel (curatat de coaja si ras) 1 ceapa (curatata si tocata […]

Crochete de dovleac cu parmezan

Kofte cu salata de morcovi

Kofte cu salata de morcovi din: ceapa, usturoi, naut, pesmet, ou, chimion, coriandru, coaja de lamaie, spanac, pitta, morcovi, rosii, otet de vin, zahar. Ingrediente: 2 cepe tocate 2 căţei de usturoi, zdrobiţi spray de gătit, pentru prăjit 2x 400g conserve de năut, scurs 100 g de pesmet proaspăt 1 ou mare câte 2 linguriţe […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.