Crochete de găină

Printeaza

Crochete de găină

Ingrediente:Crochete de găină

  • 200 g carne de pasăre fiartă
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • 2 ceşti supă de pasăre
  • 4 ouă
  • pesmet
  • piper
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiem carnea în cuburi mici. Pregătim apoi sosul. Topim untul într-o cratiţă, adăugăm făina şi amestecăm să nu se ardă rintaşul. Stingem cu supa de găină, strecurată, fierbinte, amestecînd compo­ziţia ca să nu rămînă cocoloaşe.

Facem astfel un sos alb, cu zeamă de găină în loc de lapte. Dacă sosul este prea gros, adăugăm zeamă de carne. Cînd sosul este gata, presărări piper şi dacă este necesar sare ; apoi adăugăm două gălbenu­şuri bine amestecate şi lăsăm compozi­ţia să mai dea cîteva clocote (5 minute).

Luăm cratiţa de la foc, punem bucăţe­lele de carne şi amestecăm cu o lingură de lemn. Radem puţină nucşoară pesle compoziţie. Pe un fund sau pe o placă de marmu­ră, presărată cu făină, scoatem din com­poziţie porţii cit o nucă. Lăsăm să se răcească.

Pregătim două ouă bătute şi pesmet fin. Cu un cuţit taiem crochetele în ou, apoi le batem în pesmet, rostogolindu-le cu podul palmei pe fund, pînă capătă o formă lunguiaţă de sărmăluţe. Aşezăm crochetele pe o scîndură uscată sau pe o farfurie întinsă, puţin depărtate una de alta.

Le prăjim cu cinci minute înainte de a le da la masă, în multă grăsime în­cinsă. Cînd capătă o culoare aurie, scoa­tem crochetele cu o lingură de sîrmă şi le aşezăm într-o tavă, acoperită cu o foaie de hîrtie albă, curată.

Servim crochetele imediat, pe un şer­vet întins pe o farfurie rotilndă, presărate cu pătrunjel prăjt in untură ; alt­fel se moaie. Crochetele se pot servi şi ca fel de mîncare, cu garnitură de mazăre, pe o farfurie separală. De asemenea ca garni­tură la un consoine de pasăre sau de vacă.

Dacă crochetele crapă în untură, în­seamnă că untura nu este destul de fierbinte ; atunci trebuie să întărim focul. Dacă însă crochetele se înnegresc prea repede, untura este prea încinsă şi tre­buie să domolim focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.