Crochete de creier de porc si sunca

Printeaza

Crochete de creier de porc si sunca

Ingrediente:Crochete de creier de porc si sunca

  • Aluatul (pregătit pentru clătite):
  • 4 ouă
  • Făină
  • Lapte
  • droj­die de bere
  • o bucată creier de porc
  • sos alb (din făină, lapte, unt)
  • 100 g caşcaval
  • 150 g şuncă
  • unt sau ulei pentru prăjit crochetele

Preparare:

Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 ouă, făină, lapte, în care se pune o linguriţă de drojdie de bere. Separat, se fierbe creierul de porc în apă puţin sărată, la care s-a adăugat si o linguriţă de oţet.

Din făină, lapte şi unt (sau ulei) se pregăteşte un sos alb (ciulama) mai legat, pe foc mic,în care se pun bucăţi mici de creier şi şuncă tăiată cubuleţe mărunte. Se pot adăuga, după preferinţă, două linguri de caşcaval ras.

Se mode­lează chifteluţe mici alungite, se dau prin făină, apoi prin aluatul de clătite şi se prăjesc în unt sau în ulei fierbinte.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai mancat de mult creier. As incerca niste crochete de creier.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.