Crochete de conopida cu piure de morcovi

Printeaza

Crochete de conopida cu piure de morcovi

Ingrediente:Crochete de conopida cu piure de morcovi

  • 1 conopidă
  • 2 ouă
  • 4-5 ciuperci
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură pesmet
  • 3 linguri faina
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Cum procedezi pentru crochete:

  • 8 morcovi
  • 1 lingură de unt
  • 4 linguri lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Intre timp speli ciupercile, le tai mărunt şi le pui să se călească în untul topit. După ce a fiert conopida, o laşi sa se scurgă, apoi o pasezi cu furculiţa, adaugi ciupercile cu verdeaţa, un gălbenuş şi puţină sare şi omogenizezi compoziţia.

Baţi albu­şurile spumă şi pui pe farfurii separate gălbenuşul rămas, făina şi pesmetul. Formezi crochete pe care le dai mai întâi prin făină, apoi prin gălbe­nuşul rămas, prin albuş şi la urmă prin pesmet.

Le prăjeşti în untul rămas şi când sunt gata le pui pe de hârtie ca să absorbă grăsimea, apoi piureul de morcovi: cureţi mor­covii, îi speli, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi îi pui la fiert în apă clocotită cu sare.

Când sunt gata, îi strecori şi-i amesteci cu untul şi laptele cald până obţii un piure. Aduci crochetele la masă cu garnitura de piure de morcovi.

Crochete de conopidă cu piure de morcovi

Crochete de conopida cu piure de morcovi

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Pare un preparat interesant. Sa fac si eu crochete de conopida.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.