Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat si smantana.

Ingrediente:Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

  • 1 cartof mare (aprox. 350g), spălat
  • o lingură de făină simplă
  • o lingură de muştar boabe sau sos de hrean
  • o bucăţică de unt
  • o lingură de ulei de floarea-soarelui
  • 4 felii de somon afumat
  • smântână groasă si ceapă de tuns pentru servit

 

Mod de preparare:

Se rade cartoful cu coajă pe un prosop de bucătărie curat. Se strâng capetele prosopului şi se scurge restul de apă din cartof.

Se răstoarnă într-un bol şi se adaugă făina şi muştarul (sau hreanul). Se asezonează şi se amestecă bine.

Se împarte aluatul obţinut în 8 şi se turteşte între palme, astfel încât să obţineţi forme rotunde şi plate. Se încing uleiul şi untul într-o tigaie mare şi se aşază compoziţia de cartofi.

Se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte la foc moale, până se rumenesc.

Se aşază pe fiecare farfurie câteva crochete una peste alta şi se asortează cu câte o felie de somon afumat, smântână şi ceapă de tuns.

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.