Crochete cu ouă

Printeaza

Crochete cu ouă

Ingrediente:Crochete cu ouă

  • 7 ouă
  • 3 linguri sos alb
  • 2 linguriţe mărar verde tocat
  • 1 lingură parmezan (caşcaval) ras
  • sare
  • piper

Pentru pane :

  • 3—4 gălbenuşuri
  • puţin ulei
  • pes­met
  • grăsime pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Fierbem ouăle răscoapte, apoi le punem în apă ca să se răcească. Le curăţăm şi le tăiem fin. Pregătim un sos alb, gros, în care adăugăm sare, puţin parme­zan (caşcaval) ras şi îl amestecăm cu ouăle tăiate. Ungem cu unt o farfurie sau o tavă de metal, întindem pe ea un strat gros din această compoziţie (ouă şi sos alb) şi dăm la rece.

După ce s-a răcit, tăiem şuviţe lungi şi fiecare bucată o tăvălim în făină, apoi în gălbenuşurile amestecate cu puţin ulei şi în pesmet, dînd fiecărei crochete for­ma de sferă sau de pară.

Prăjim crochetele în grăsime încinsă pînă se rumenesc. Le scoatem cu o lin­gură de spumuit şi le punem pe o sită acoperită cu o hîrtie, lăsîndu-le puţin să se zvînte.

Crochetele se servesc fierbinţi pe un şervet aşezat pe o farfurie, sau direct pe farfurie.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bune crochetele cu oua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.