Crocant cu lapte de cocos

Printeaza

O reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas, scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri si nuca de cocos.

Ingrediente:Crocant cu lapte de cocos

  • 10 foi de plăcintă
  • 1 ananas
  • 1 lingură scorţişoară pudră
  • 1 lingură zahăr pentru glasat
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml ulei
  • 20 g unt

pentru crema englezească:

  • 1 l lapte integral
  • 8 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g nucă de cocos rasă

Mod de preparare:

Pregătirea cremei: puneţi nuca de cocos şi laptele într-o cratiţă, aşezaţi-o pe foc şi, când clocoteşte, daţi-o deoparte, acoperiţi-o şi lăsaţi să infuzeze timp de 15 min, apoi strecuraţi-o. Bateţi gălbenuşurile cu zahăr, într-un castron. Fără să vă opriţi din bătut, tur­naţi laptele de cocos, cald. Turnaţi din nou compoziţia în cratiţă şi puneţi-o pe foc mic, să se îngroaşe, ameste­când şi având grijă să nu clocotească. Lăsaţi să se răcească şi puneţi în frigider.

încălziţi puţin ulei într-o tigaie mare şi puneţi în ea o foaie de plăcintă, să se rumenească cca 1 min, apoi scurgeţi-o pe hârtie absorbantă. Procedaţi la fel cu toate foile, adăugând, de fiecare dată, câte puţin ulei.

Curăţaţi ananasul şi tăiaţi-l în felii foarte subţiri. Caramelizaţi-le într-o tigaie, cu untul şi zahărul pudră.

Aşezaţi o foaie de plăcintă pe platou! de servit. Puneţi câteva felii de ananas dea­supra, acoperiţi cu o altă foaie şi reluaţi până la epuizarea tuturor ingredi­entelor. Pudraţi suprafaţa cu scorţişoară şi cu zahăr pentru glasat. Serviţi cu crema de cocos foarte rece.

Crocant cu lapte de cocos

Crocant cu lapte de cocos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.