Croasante cu lapte si unt

Printeaza

Croasante cu lapte si unt din: faina, lapte, zahar, ulei, sare, drojdie uscata, apa calda, unt.

Ingrediente:Croasant_simplu

  • 500 g făină
  • 125ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/4 apa calda
  • 125 g unt
  • 1 ou

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apa caldă, adaugi un praf de sare şi o lingură de zahăr şi laşi cinci miunte. Amesteci faina cernuta cu laptele caldut, uleiul, o lingura de zahar si maiaua. Framanti un aluat moale, pe care il trantesti pe masa tinandu-l de un capt. Lasi la dospit, dupa care pui aluatul la frigider o ora.

Intinzi aluatul in forma rotunda, pui untul framantat in mijloc si aduni aluatul in jurul untului ca sa formezi un plic dreptunghiular. Intinzi cu sucitorul foaia si impaturesti in trei (dreapta o pliezi peste stanga pe lungime).

Rotesti foaia cu 90 de grade si repefi operatiunea. Lasi la frigider doua ore, repeti operatiunea cu impaturitul de doua ori si lasi iar la rece doua ore.

Intinzi o foaie, din care tai patrate, pe care apoi le tai pe diagonale. Rulezi triunghiurile, le pui in tava unsa si lasi la dospit 30 de minute. Le ungi cu oul batut. Coci in cuptorul incins circa 10 minute, la foc potrivit.

Croasante cu lapte si unt

Croasant_simplu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.