Croasant cu sunca
PrinteazaCroasant cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon, unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou.
- 200 g aluat de foi congelat
- 1 ceapa frantuzeasca
- 100 g sunca de Praga
- 100 g ciuperci champignon
- 1 lingura unt
- 150 g smantana
- 1 lingurita amidon
- sare
- piper
- nucsoara
- 2 linguri patrunjel
- 1 ou
Mod de preparare:
Se decongelează aluatul. Se toacă ceapa, iar şunca şi ciupercile se taie cuburi. Toate se călesc în unt cca 3-4 min. Se toarnă smântână, se dă în clocot, se adaugă amidon şi se mai lasă să fiarbă la foc moale până se întăreşte. Se înglobează pătrunjelul.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat şi se decupează triunghiuri cu latura de 10 cm. Se aşază pe ele umplutură şi se ung marginile cu ou bătut; se rulează. Se ung croasanţii cu ou şi se coc 15 minute.
Croasant cu sunca
Pofta buna!