Croasant cu sunca

Printeaza

Croasant cu sunca din: aluat de foi, ceapa, sunca de praga, ciuperci champignon, unt, smantana, amidon, sare, piper, nucsoara, patrunjel, ou.

Ingrediente:Croasant_cu_sunca

  • 200 g aluat de foi congelat
  • 1 ceapa frantuzeasca
  • 100 g sunca de Praga
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 lingura unt
  • 150 g smantana
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 2 linguri patrunjel
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se decongelează aluatul. Se toacă ceapa, iar şunca şi ciuper­cile se taie cuburi. Toate se călesc în unt cca 3-4 min. Se toarnă smântână, se dă în clocot, se adaugă amidon şi se mai lasă să fiarbă la foc moale până se întăreşte. Se înglobează pătrunjelul.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se întinde o foaie de aluat şi se decupează triunghiuri cu latura de 10 cm. Se aşază pe ele umplutură şi se ung marginile cu ou bătut; se rulează. Se ung croasanţii cu ou şi se coc 15 minute.

Croasant cu sunca

Croasant_cu_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.