Croasant cu ciocolată
PrinteazaCroasant cu ciocolată din: oua, crema de ciocolata, unt, faina, ulei, otet, apa si sare.
- 1 ou
- 100 g crema de ciocolata
pentru aluat:
- 200 g unt
- 11 linguri cu faina
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingura cu otet
- 1 cescuta cu apa rece
- 1 lingurita rasa cu sare
Mod de preparare:
Freacă untul (la temperatura camerei) cu trei linguri cu făină, împarte compoziţia obţinută în trei părţi. într-un castron, pune restul defăină cu uleiul, oţetul, apa şi sare şi frământă bine. Lasă compoziţia să se odihnească, întinde o foaie pătrată (30-40 cm) şi adaugă una dintre cele trei părţi de unt frecat.
Impătureşteo şi las-o la frigider 30 de minute. Apoi, aluatul răcit îl întinzi încă o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de unt. Şi iar 30 de minute la rece, apoi repeţi operaţia cu ultima parte de unt. Intinde aluatul în formă de cerc şi taie-l în opt triunghiuri.
Pe latura mai scurtă, pune o linguriţă cu ciocolată şi rulează uşor. Aşază croasanţii într-oi tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut şi coaice-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Croasant cu ciocolată
Pofta buna!