Carnati de Plescoi

Printeaza

Carnati de Plescoi din: carne de oaie, usturoi, ardei, cimbru.

Ingrediente:Carnati de Plescoi

  • carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime carne de vită)
  • usturoi
  • ardei iute
  • cimbru
  • maţ subţire de oaie

 

Mod de preparare:

In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are mai mult seu, compoziţia se drege cu carne de vită, însă fără a depăşi proporţia de 2 la 1.

După ce carnea de oaie este curăţată de pe oase, într-un ceaun se fierb oasele şi cu zeama rezultată, călduţă, se fră­mântă carnea tocată în care se adaugă usturoi, ardei iute sau cimbru. Este ideal să fie folosit ardei iute, roşu.

Cu această compoziţie vor fi umplute maţele de oaie. Cârnaţii vor fi apoi uscaţi şi afumaţi, ei putând fi serviţi atât cruzi, cât şi pregătiţi la tigaie sau la grătar.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • carnati de plescoi
  • reteta carnati de plescoi
  • reteta carnati plescoi
  • carnatii de plescoi
  • carnati plescoi

1 comentariu

  1. A facut cineva carnati din astia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.