Carnăcior vaudois in aluat

Printeaza

Carnăcior vaudois in aluat din: carnacior vaudoi, aluat de paine, galbenus.

Ingrediente:Carnăcior vaudois in aluat

  • un cârnăcior vaudois de aproximativ 250-300 g
  • 300 g aluat obişnuit de pâine
  • un gălbenuş

 

Mod preparare:

Inainte de a fi preparat, cârnăciorul vaudois se curăţă de pieliţă. Se pregăteşte un aluat pentru pâine obişnuit (unii preferă un aluat pentru brioşe sărate), ceva mai moale. Se înveleşte cârnăciorul în acest aluat, se aşază într-o tavă înaltă, unsă cu puţin ulei.

Se unge cu un gălbenuş bătut, după care se dă la cuptor, la temperatu­ra de 220″C. Se lasă la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de grosimea cârnăciorului. Dacă trebuie lăsat mai mult, atunci se recomandă să se scadă temperatura cuptorului, după primele 5 minute, ca să nu se ardă aluatul.

Se serveşte alături de salată verde cu arpagic şi muştar. Este posibil şi ca, înainte de a fi folosit la această reţetă, cârniăciorul (mai ales dacă este mai gros) să fie mai întâi pus la cuptor 10 minute, apoi lăsat să se răcească în tavă, curăţat de pieliţă şi învelit în aluat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.