Creveti cu usturoi

Printeaza

O reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale şi boluri cu apă cu lămâie pentru spălat pe mâini

Ingrediente:Creveti cu usturoi

  • 600 g de creveţi cruzi, mari
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 5-6 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 2 ardei roşii uscaţi, tocaţi mărunt
  • sare de mare şi piper negru

Pentru ornat:

  • câteva frunze de pătrunjel tocate
  • felii groase de lămâie

 

Mod de preparare:

Lăsaţi creveţii în cochilie sau, dacă preferaţi, îndepărtaţi-le capul şi curăţaţi-i, lăsând cozile intacte. Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugaţi usturoiul, ardeii uscaţi, puţină sare şi piper.

Prăjiţi totul la foc mic aproximativ 1 minut, până când usturoiul începe să se rumenească uşor. Adăugaţi imediat creveţii în tigaie, măriţi flacăra şi prăjiţi-i pe fiecare parte aproximativ 1 1/2 minute, până când devin opaci şi de un roşu aprins.

Aranjaţi creveţii pe un platou cald sau pe farfurii, turnaţi deasupra uleiul cu usturoi din tigaie şi presăraţi puţin pătrunjel tocat. Serviţi imediat, cu felii groase de lămâie şi cu pâine prăjită.

Creveti cu usturoi

Creveti cu usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.