Creveti cu usturoi si sofran

Printeaza

O reteta de creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g creveti prefierti si decorticati
  • 1 capatana de usturoi
  • un varf de cutit sofran (optional)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 100 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

împachetaţi căpăţână de usturoi în folie de alu­miniu şi coaceţi-o 30 de minute în cuptor, la foc potrivit. Curăţaţi apoi usturoiul şi faceţi din acesta o pastă.

Spălaţi creveţii şi puneţi-i într-o tigaie, îm­preună cu uleiul, zeama de la jumătate de lămâie şi 50ml apă.

Inăbuşiţi la foc mic creveţii până când se evaporă aproape toată zeama din tigaie, apoi adăugaţi smântână, şofranul, pasta de usturoi, sare şi piper după gust.

Lăsaţi sosul format să mai fiarbă împreună cu creveţii, la foc mic, încă 2-3 minute. La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

Creveti cu usturoi si sofran

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.