Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Printeaza

O reteta de creveti teriyake cu broccoli si taitei din: sos de soia, mirin, zeama de lamaie, zahar, taitei, broccoli, creveti si ardei iute.

Ingrediente:Creveti teriyake cu broccoli si taitei

  • 500 ml sos de soia
  • 50 ml de mirin (sau sake indulcit cu un pic de zahar)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1-1/2 linguri zahar fin
  • 200 g taitei
  • 140 g de broccoli, desfacut in buchetele subtiri
  • 150 g creveti fierti
  • 1 ardei iute rosu mic, taiat in felii fine

 

Mod de preparare:

Se încing sosul de soia, mirinul, zeama de lămâie şi zahărul într-o tigaie mică. Se fierb uşor cinci minute până se obţine un sirop, apoi se ia tigaia de pe foc.

Se aduce la punctul de fierbere o cratiţă mare cu apă şi sare, apoi se fierb tăieţeii şi broccoli cam trei minute. Se adaugă creveţii cu câteva secunde înainte de a opri focul.

Se împarte amestecul la două farfurii, se toarnă sosul cald pe deasupra, se presară cu bucăţele de ardei iute şi se serveşte.

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.