Creveti cu orez

Printeaza

O reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper.

Ingrediente:Creveti cu orez

  • 400 g creveti decorticati
  • 150 g orez
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • un varf cutit de sofran
  • 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatra marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparre:

Spălaţi orezul în 2-3 ape şi puneţi-l la fiert în 500ml apă şi 1 linguriţă sare. Fierbeţi-l la foc mic, fără a amesteca în vas, apoi scurgeţi-l de apa care a mai rămas şi adăugaţi-i 2-3 linguri de ulei, şofranul şi mărarul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine.

Incingeţi uleiul rămas într-o tigaie, puneţi căţelul de usturoi strivit şi prăjiţi-l la foc mic 1 minut, fără a-l lăsa să se rumenească. Scoateţi-l din tigaie şi puneţi în aceasta creveţii. Adăugaţi pasta de tomate 3-4 linguri de apă şi potriviţi de sare şi piper. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi la foc mic 2-3 minute.

Serviţi creveţii fierbinţi alături de orezul cald. Ornaţi cu lămâie si cu mărar.

Creveti cu orez

Creveti cu orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.