Creveti la gratar cu sos de unt

Printeaza

Creveti la gratar cu sos de unt din: creveti, usturoi, coriandru, ardei iute, zeama de limeta, limeta, unt.

 

Ingrediente: 

  • 1 kg de creveti mari, nedecorticati

Ingrediente sos de unt:

  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de coriandru, tocat
  • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
  • zeama de la 1 limeta, plus sferturi pentru servit
  • 200g de unt moale

 

 

Mod de preparare:

Pentru a aromatiza untul, pune usturoiul, coriandrul, ardeiul iute si zeama de limeta intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana sunt tocate, dar nu devin o pasta.

Ia 1 lingura din acest mix, pune-o peste creveti si da-i la frigider.

Adauga untul, sare si piper in robotul de bucatarie si amesteca din nou toate ingredientele, pana obtii o pasta omogena.

Transfer-o pe o folie alimentara, ruleaz-o sub forma unui carnat si pune-o in congelator sa se intareasca.

Incinge gratarul, gateste crevetii 3-4 minute pe fiecare parte.

Asaza-i pe un platou si, cand sunt inca fierbinti, topeste deasupra lor felii subtiri de unt, insumand aproximativ jumatate din cantitatea preparata.

Topeste restul de unt si serveste-l langa creveti, ca un sos, impreuna cu sferturi de limeta.

Creveti la gratar cu sos de unt

Creveti_la_gratar_cu_sos_de_unt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.