Creveti la cuptor cu feta

Printeaza

Creveti la cuptor cu feta din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, chilli, rosii, melasa de rodie, creveti, ulei de masline, oregano, iaurt, feta, menta, paine.

Ingrediente:Creveti_la_cuptor_cu_feta

  • 12 fire ceapa verde, tocata
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 5 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat
  • 1 lingura praf de chilli
  • 4 rosii, taiate cuburi
  • 2 linguri melasa de rodie
  • 6 linguri ulei de masline
  • 350 g creveti proaspeti
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 200 g iaurt
  • 150 g feta
  • 3 linguri menta proaspata, tocata
  • lipie sau paine pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-un vas neaderent încinge 3 linguri ulei şi prăjeşte ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, praful de chilii, roşiile şi melasa de rodie 5 min, până când se înmoaie. Transferă înfr-un vas rezistent la cuptor.
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Adaugă creveţii şi oregano şi amestecă. Combină iaurtul cu feta şi aproape toată menta şi uleiul rămas. Pune câte lingură deasupra şi dă la cuptor 10 min.

Presară menta rămasă serveşte cu proaspătă de înmuiat sosul din vas.

Creveti la cuptor cu feta

Creveti_la_cuptor_cu_feta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.