Creveti gratinati cu vin alb

Printeaza

Creveti gratinati cu vin alb din: creveti, sare, piper, zeama de lamaie, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, vin alb, marar, feta.

Ingrediente:Creveti gratinati cu vin alb

  • un kg creveţi
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lămâie
  • 4 roşii
  • 3 cepe verzi
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 10 ml vin alb sec
  • o legătură mărar tocat
  • 150 g brânză feta

 

Mod de preparare:

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cuburi. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc într-o tigaie.

Peste ceapă, se adaugă şi creveţii decorticaţi. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc cu zeama de lămâie.

Se pun apoi roşiile tăiate cubuleţe şi vinul alb. Se lasă să fiarbă aproximativ 10-15 minute, la foc mic.

Se tapetează o tavă cu puţin ulei şi se aşază creveţii. Deasupra lor se toarnă sosul, după care se pune şi brânza.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Se lasă până se topeşte brânza, după care se scoate.

Intre timp, se spală o legătură de mărar, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se presară deasupra creveţilor, după care se servesc calzi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.