Creveti cu usturoi si sofran

Printeaza

Creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Creveti_cu_usturoi_si_sofran

  • 600 g creveti prefierti si decorticati
  • 1 capatana de usturoi
  • un varf de cutit sofran
  • 200 ml smantana de gatit
  • 100 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Impachetaţi căpătâna de usturoi în folie de aluminiu şi coaceti-o 30 de minute în cuptor, la foc potrivit. Cu­răţaţi apoi usturoiul şi faceţi din acesta o pastă. Spălaţi creveţii şi puneţi-i într-o tigaie, împreună cu uleiul, zeama de la jumătate de lămâie şi 50 ml apă.

Inăbuşiţi la foc mic creveţii până când se evaporă aproape toată zeama din tigaie, apoi adăugaţi smântână, şofranul, pasta de usturoi, sare şi piper după gust. Lăsaţi sosul format să mai fiarbă împreună cu creveţii, la foc mic, încă 2-3 minute.

La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.

Creveti cu usturoi si sofran

Creveti_cu_usturoi_si_sofran

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Retete asta de creveti o s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.