Creveti cu rosii la tigaie

Printeaza

Creveti cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 4 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 12-15 creveti (gamberi mari), proaspeti sau congelati
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ramurica de cimbru
  • sare si piper maicnat

 

Mod de preparare:

Opăriţi roşiile timp de 15 secunde, jupuiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa. Curăţaţi usturoiul, scoateţi germe­nul şi zdrobiţi-l. Puneţi uleiul la încălzit într-o tigaie mare şi rumeniţi gamberi la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte. Scoateţi cu spumiera şi lăsaţi-i deoparte.

Micşoraţi focul, daţi drumul la ceapa tocată în tigaie şi căliţi-o 5 minute, amestecînd continuu, pînă începe să prindă cu­loare. Adăugaţi roşiile, cimbrul, dafinul şi usturoiul, săraţi, pi­peraţi şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Puneţi din nou gamberi în tigaie şi înăbuşiţi-i în sosul de roşii, lă- sînd să fiarbă înăbuşit încă 2-3 minute. Potriviţi de gust, puneţi totul pe un platou cald şi serviţi ca an­treu. Ca fel principal, serviţi cu garnitură de orez alb.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.