Creveti cu orez si sofran

Printeaza

Creveti cu orez si sofran din: creveţi decorţicaţi, crochete de peşte, ceapa, ardei gras, orez, sare, piper, zeama de lamaie, sofran, ulei, mentă.

Ingrediente:Creveti_cu_orez_si_sofran

  • 1oo g creveţi decorţicaţi
  • 8-10 bucăţi crochete de peşte
  •  1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 100 g orez
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lămâie
  • vârf de cuţit de şofran
  • ulei
  • mentă pentru decor

Mod de preparare:

Speli creveţii în apă multă şi îi usuci indivi­dual cu şerveţele de hâr­tie. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi zeama de lămâie şi îi laşi la frigider 15-20 de minute. Intre timp, speli orezul bine si îl pui la fiert cu 400 ml apă.

Tai ceapa felii subţiri, ardeiul cubuleţe, le căleşti în puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Când s-au călit legumele, adaugi orezul, şofranul, ames­teci până când compoziţia capătă o culoare portoca­lie si iei vasul de pe foc.

Prăjeşti creveţii în puţin ulei aproxima­tiv două minute. Proce­dezi la fel si cu crochetele de peşte. Serveşti orezul alături de crochete şi de creveţi, totul decorat cu mentă.

Creveti cu orez si sofran

Creveti_cu_orez_si_sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.