Creveţi cu orez şi legume

Printeaza

O reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Creveţi cu orez şi legume

  • 600g creveţi decorţicaţi
  • 250 g orez cu bobul lung
  • 700 ml supă de legume
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul 15 minute în supa de legume, până când absoarbe toată supa. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Incingeţi într-o cratiţă uleiul şi căliţi la foc potrivit legumele.

După 5-6 minute puneţi creveţii curăţaţi, opăriţi şi scurşi bine de apă. Căliţi-i împreună cu legumele 4-5 minute, apoi adăugaţi orezul fiert.

Adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 2-3 minute, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi.

Creveţi cu orez şi legume

Creveţi cu orez şi legume

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • orez cu creveti si legume
  • creveti cu orez si legume
  • orez cu legume si creveti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.