Creveti cu ciuperci si cartofi

Printeaza

Creveti cu ciuperci si cartofi din: creveti decorticati, miere, lamaie, seminte de coriandru, piper alb, sare, sos de usturoi, mustar iute, ulei, ciuperci, ceapa, cartofi, orez, piper, supa de legume, sare.

 

Ingrediente:Creveti_cu_ciuperci_si_cartofi

  • 500 g creveti decorticati
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • seminte de coriandru
  • piper alb
  • sare
  • sos de usturoi
  • 1 lingura mustar iute
  • 150 ml ulei

pentru garnitura:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2-3 cartofi
  • 1 paharel orez cu bob rotund
  • piper
  • 400 ml supa de legume
  • 20 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci zeama şi coaja lămâii cu mierea, uleiul, sosul de usturoi, muştarul, coriandrul mărunţit, sare şi piper după gust.

Laşi creveţii să se marineze în acest amestec, în frigider, de seara până dimineaţa.

A doua zi pui creveţii într-un vas termorezistent, torni peste ei marinata şi acoperi cu folie de aluminiu.

Introduci vasul în cup-torul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. îndepărtezi folia şi mai laşi creveţii 5 minute în cuptor.

Cureţi legumele şi ciu-percile. Toci ceapa. Tai ciupercile în felii. Le căleşti, apoi adaugi cubuleţele de cartofi, puţină sare şi piper.

Pui orezul ales şi spălat şi câte puţină supă călduţă şi fierbi totul la foc mediu, completând cu supă.

Presari mărar tocat.

 

Creveti cu ciuperci si cartofi

Creveti_cu_ciuperci_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.