Creveti cu busuioc

Printeaza

Creveti cu busuioc din: creveti, otet, usturoi, salote, ardei, ulei, pasta, boia, rosii, fond de homar, busuioc.

Ingrediente:Creveti_cu_busuioc

  • 1,5 kg creveţi uriaşi nedecorticaţi
  • 3 linguri de oţet
  • 6 căţei de usturoi
  • 8 şalote
  • câte 2 ardei iuţi roşii şi verzi
  • 4 linguri de ghee sau de ulei de unt
  • 3 linguri de pastă Vindaloo (gata preparată)
  • 1 lingură de boia
  • 6 roşii (prunişoare)
  • 4 linguri de fond de homar
  • 1/2 de legătură de busuioc, pentru ornat

Mod de preparare:

Creveţii se spală şi se şterg, apoi li se sparge carapacea. Se desface, se extrage carnea, iar intestinele se aruncă. Creveţii decorticaţi se stropesc apoi cu oţet.

Usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt, iar şalotele se cojesc şi se taie cubuleţe. Ardeii iuţi se spală, se taie în două pe lung, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul de unt şi se sotează usturoiul şi ardeiul iute. Se adaugă creveţii, după care compoziţia se condimentează cu boia şi cu pastă Vindaloo.

Roşiile se spală, se curăţă de cotor şi se taie în sferturi. Se adaugă în tigaie, apoi se toarnă peste compoziţie fondul de homar. Se lasă totul pe foc circa 6 minute.

Se spală busuiocul, se şterge, se taie fâşii şi se presară peste Vindaloo. Se serveşte cu pâine sau cu o garnitură de orez.

Creveti cu busuioc

Creveti_cu_busuioc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.