Creveţi crocanţi

Printeaza

O reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba, faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Creveţi crocanţi

  • 32 cozi de creveţi (proaspete)
  • 100 g făină albă
  • 50 g faină de orez
  • 3 ouă
  • 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare
  • ulei de floarea-soărelui (pentru prăjit)

 

Mod de preparare:

Curăţă creveţii, păstrând cozile întregi şi elimină intesti­nul negru cu ajutorul unei furculiţe. Cerne cele două tipuri de faină. Bate ouăle cu puţină sare într-un castron (poţi condimenta cu mirodenii uscate sau proaspete, tocate mărunt).

Trece creveţii prin faină, apoi prin ouăle bătute şi scurge-i bine. Tăvăleşte-i prin pesmet, apăsând cu mâinile ca să adere bine şi aşază-i pe o tavă. Prăjeşte-i în baie de ulei încins, pune-i să se scurgă pe hârtie absorbantă şi sărează-i puţin. Serveşte-i cât sunt calzi şi crocanţi.

Creveţi crocanţi

Creveţi crocanţi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • creveti crocanti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.