Creveti betivi

Printeaza

Creveti betiviIn bucataria din estul Chinei felurile de mancare denumite betive sunt cele fierte in alcool, adica in shao-xing sau in vin de orez. In reteta obisnuita, crevetii mari se marineaza in vin si apoi se fierb la abur.

Separat se prepara o supa in care se pun condimente iuti, acre si dulci, printre care ghimbir si ardei iute. Aceasta supa se drege tot cu vin de orez. Supa se ingroasa cu putin amidon de porumb amestecat cu apa, apoi se toarna peste crevetii fierti.

Creveti betivi

Ingrediente:

  • 450 g creveti, de preferinta vii
  • 300 ml Mei Kuei Lu Chiew, Gewurztraminer sec sau gin

 

Mod de preparare:

Daca aveti creveti vii, lasati-i in carapace si curatatii sub jet de apa rece. Puneti-i intr-un castron, turnati deasupra 250 ml alcool, acoperiti-i si lasati-i la frigider 20 minute.

Puneti pe foc un wok si turnati in el restul de 50 ml alcool. Cand da in clocot, aprindeti-l cu grija si adaugati imediat crevetii, impreuna cu marinata. (Daca nu doriti sa le flambati, lasati doar alcoolul sa clocoteasca si adaugati-i imediat).

Fierbeti crevetii, amestecand din cand in cand, pana devin roz, aproximativ 5 minute. Luati tigaia de pe foe si serviti.

Creveti betivi

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.