Crevete pane cu sos iute

Printeaza

Crevete pane cu sos iute din: creveti, smantana, sos iute, oua, faina, lapte, bicarbonat, muguri de soia, sare, piper, oregano, lamaie, ulei de masline.

Ingrediente:Crevete pane cu sos iute

  • 350 g crevete decorticate
  • 300 ml smântână
  • o linguriţă de sos iute
  • două ouă
  • 3 linguri de făină
  • 50 ml lapte dulce
  • un praf de bicarbonat
  • 50 g muguri de soia
  • 25 g seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei de măsline
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Crevetele se spală şi se aşază într-o strecurătoare. Ouăle se pun într-un castron împreună cu laptele dulce, sarea şi piperul după gust.

Se adaugă bicarbonatul, apoi făina şi se amestecă bine până când rezultă un afuat curgător. Se trec crevetele pe rând prin acest aluat şi se prăjesc în ulei încins timp de cinci minute. Se scot cu o paletă şi se aşază pe un şervet absorbant.

Smântână se amestecă bine cu sosul iute, se adaugă două linguri de ulei de măsline, o lin­gură de suc de lămâie, sare şi piper, dacă mai este nevoie. Se amestecă, se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pen­tru zece minute. Seminţele de susan se prăjesc într-o cratiţă fără ulei şi se lasă să se răcească.

Se scoate sosul de la rece, se adaugă seminţele de susan şi mugurii de soia. Crevetele se servesc fierbinţi alături de sosul iute, presărate cu oregano tocat. Pentru un gust mai picant se poate adăuga sos iute şi în compoziţia de pane.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.