Crespelli cu porc si ciuperci

Printeaza

O reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz, ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan si patrunjel.

Ingrediente:Crespelli cu porc si ciuperci

  • 350 g carne macra de porc, tocata
  • 125 g praz, taiat fin
  • 125 g ciuperci, tocate
  • un praf de chilli
  • 0.5 lingurita salvie uscata
  • putin ulei vegetal pentru uns
  • 1 lingura amidon de porumb
  • un varf de cutit de praf de mustar
  • 300 ml lapte degresat
  • sare si piper negru

pentru aluat:

  • 125 g faina alba
  • 1 ou
  • 300 ml lapte degresat
  • 2 lingurite ulei pentru prajit

pentru topping:

  • 4 rosii, taiate rondele
  • 15 g parmezan, ras fin

pentru ornat:

  • patrunjel proaspat tocat si putin parmezan proaspat ras, optional

 

Mod de preparare:

Se prepara aluatul: se pune faina, oul, laptele si un praf de sare intr-un blender si se amesteca pana se obtine un aluat. De asemenea se poate pune totul intr-un castron si se poate amesteca cu un mixer.

Se lasa aluatul sa se „odihneasca“ cat timp se prajeste carnea. Se incalzeste cuptorul la 190ºC.

Pentru a prepara umplutura, se prajeste carnea fara ulei intr-o tigaie care nu lipeste sau intr-o tigaie cu capac, la foc potrivit pana devine rumena si s-a faramitat. Se adauga prazul, ciupercile, praful de chilli si salvia.

Se acopera, se reduce flacara si se lasa amestecul sa fiarba inabusit, amestecand ocazional, 15 minute si adaugand apa daca scade prea mult.

Se incalzeste o cratita care nu lipeste. Se unge cu putin ulei. Se toarna doua linguri de aluat in tigaia incinsa, inclinand-o in toate partile pentru a raspandi aluatul. Se face clatita, intorcandu-se cu o paleta si lasand-o inca 30 de secunde si pe cealalta parte. Se scoate din tigaie si se pastreaza la cald sub un servet curat.

Se prepara alte sapte clatite. Daca este nevoie se mai unge tigaia cu ulei.

Pentru a termina umplutura, se amesteca amidonul si mustarul cu 2 linguri de lapte. Intr-o cratita se pune restul de lapte si se da in clocot, apoi se adauga amestecul de lapte cu amidon. Se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se scurge zeama obtinuta la prepararea carnii de porc in sos si se mai potriveste gustul.

Pe fiecare clatita se pune cate o lingura de umplutura. Clatita se ruleaza, iar apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se ruleaza si se asaza in tava restul de clatite, apoi se acopera cu rondele de rosii si se presara branza.

Se pun clatitele sa se coaca la cuptor 15-20 de minute, pana cand rosiile s-au inmuiat iar marginile clatitelor au devenit crocante. Se servesc ornate cu patrunjel tocat si optional cu parmezan.

Crespelli cu porc si ciuperci

Crespelli cu porc si ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.