Crepes Suzette

Printeaza

O reteta delicioasa de crepes suzette (clatite) din: lapte, faina, unt, oua, zahar, sare, portocale, lamaie, lichior grand marnier si zahar brun.

Crepes Suzette

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 200 g faină albă
  • 30 g unt
  • 2 ouă
  • 1   lingură zahăr
  • sare

pentru sos:

  • 2   portocale
  • 1/2lămâie
  • 30 g unt
  • 4 linguri lichior Grand Marnier
  • 2 linguri rase zahăr brun

 

Mod de preparare:

Toarnă într-un castron puţin lapte, adaugă ouăle, 1 lin­gură de zahăr, untul topit şi răcit şi un praf de sare. Bate cu telul şi încorporează treptat făina şi laptele, adăugate al­ternativ, în cantităţi mici. Lasă compoziţia să se odihnească 30 de minute, apoi strecoar-o.

Crepes_Suzette_02

Incinge o tigaie neaderentă şi unge-o cu puţin unt topit. Toarnă în mijloc un polonic din compoziţie şi roteşte tigaia pentru ca aceasta să acopere uniform fundul ei. Prăjeşte-o până când clătita începe să se coloreze în auriu pe margini, apoi întoarce-o şi prăjeşte-o încă 1 minut. Procedează în acelaşi mod până când termini toată compoziţia.

Crepes_Suzette_05

Aşază clătitele pe un platou, acoperă-le cu un şervet şi lasă-le să se răcească. Pliază clătitele în două, apoi încă o dată, în formă de evantai. Stoarce portocalele şi lămâia (păstrează coaja de la o portocală şi tai-o julien; o vei folosi la prepararea sosului). Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul brun şi coaja de portocală tăiată julien şi caramelizeaz-o uşor. Toarnă puţină zeamă şi, când începe să se încălzească, aşază clătitele în tigaie, fară să le suprapui.

Crepes_Suzette_07

Toarnă lichiorul şi flambează clătitele, apoi adaugă încă puţină zeamă de citrice. întoarce clătitele şi ţine-le pe foc până când sosul scade şi capătă consistenţa unui sirop. Serveste-le imediat.

Crepes_Suzette_08

Crepes Suzette

Crepes Suzette

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • crepes suzette reteta
  • clatite crepes suzette

2 comentarii

  1. Bune clatitele astea, ca asta sunt… CLATITE

  2. Dap, clatite flambate sunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.