Cremsnit cu sifon

Printeaza

Cremsnit cu sifon din: faina, sifon, sare, untura, oua, lapte, zahar, vanilie.

Ingrediente:Cremsnit cu sifon

  • 500 g făină
  • puţin sifon
  • sare
  • 300 g untură
  • 4 ouă
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • un baton vanilie

 

Mod de preparare:

Se frământă timp de 1/2 ora 500 g faină cu sifon, cât să se obţină o cocă şi se adaugă puţină sare; se lasă să se odihnească o jumătate de oră.

Se întinde cât se poate o foaie, şi aceasta se unge cu 100 g de untură, apoi |se împătureşte şi din nou se lasă la rece timp de 1/2 oră.

Operaţia se repetă de 3-4 ori, de fiecare dată împăturindu-se şi lăsându-se la rece. Din acest aluat se coc foile de cremşnit.

Intre foi se va pune o cremă de vanilie. Crema o facem din 4 gălbenuşuri, 1 l lapte cu zahăr, un baton de vanilie, puţină faină şi albuşurile bătute spumă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.