Cremsnit cu crema de menta

Printeaza

Cremsnit cu crema de menta din: foi pentru cremsnit, lapte, faina, unt, drajeuri mentolate, zahar, frisca, capsune, cirese, ciocolata neagra, frunze de menta.

Ingrediente:Cremsnit_cu_crema_de_menta

  • 1 pachet foi pentru cremsnit din comert
  • 1 1/4 l lapte
  • 8 linguri faina sau amidon
  • 400 g unt
  • 150 g drajeuri foarte mentolate
  • 200 g zahar
  • pentru decor:
  • 200 ml frisca
  • 200 g caspune, cirese sau alte fructe de sezon
  • 50 g ciocolata neagra
  • cateva frunze de menta

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita de 2 litri, mixezi faina si zaharul cu 300 ml lapte rece, pe care ill torni treptat, amestecand energic, ca sa nu se formeze cocoloase. Pui cratita pe foc mic si omogenizezi pana se ingroasa, apoi torni treptat cate putin lapte fierbinte si continui sa amesteci pana il incorporezi de tot.

Zdrobesti bomboanele si le adaugi in crema calduta. Amesteci pana cand se topesc. In untul frecat spuma, adaugi lingura cu lingura crema fiarta si racita. Mixezi până obţii o cremă fină.

Tai fiecare foaie în două bucăţi egale. Rezultă 4 foi pe care le ungi cu cremă şi le suprapui. Decorezi tortul cu frişcă bătută, frunze de mentă, ciocolată rasă şi fructe de sezon. Il păstrezi în frigider până a doua zi, timp în care foile se mai înmoaie. îl porţionezi cu un cuţit bine ascuţit.

Cremsnit cu crema de menta

Cremsnit_cu_crema_de_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.