Crema de vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat, galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si portocala.

Ingrediente:Crema de vanilie

  • 200 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1  pliculeţ de zahăr vanilat
  • 2   gălbenuşuri
  • 1 lămâie
  • 1 portocală amidon de porumb
  • 1/2 păstaie de vanilie

pentru decor:

  • 4 păstăi de vanilie
  • 4 batoane de scorţişoară
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Fierbe laptele (pune deoparte 2 polonice) amestecat cu păstaia de vanilie, coaja de lămâie şi de portocală. Pune într-o altă crăticioară gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, amidonul de porumb şi amestecă-le cu 2 polonice de lapte.

Când laptele începe să clocotească, strecoară-l şi toarnă-l treptat peste compoziţia din castron, amestecând permanent.

Aşază crăticioara pe foc şi, amestecând continuu, fier­be până când compoziţia începe să clocotească. Strecoară crema şi pune-o în castronele pentru desert, apoi lasă-le la frigider circa 1 oră.

Decorează fiecare castronel cu păstăi de vanilie, batoa­ne de scorţişoară şi o bucăţică de coajă de portocală.

Crema de vanilie

Crema de vanilie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.