Crema Parmentier

Printeaza

Crema Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi
  • 300 g praz
  • 500 ml supa de pui
  • 100 ml smantana
  • 70 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati si spalati prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana cand se inmaoie, dupa care adaugati supa de pui. Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in cubulete. Puneti cubuletele de cartofi in vasul cu praz si fierbeti-i impreuna cu acesta circa 40 de minute.

Pasati prazul si cartofii intr-o sita marunta si adaugati din supa in care au fiert, pana cand obtineti o crema de consistenta unei smantani. Puneti crema din nou la fiert, la foc mic si adaugati smantana si untul ramas.

Potiviti de sare si piper si mai lasati la foc mic 4-5 minute. Serviti Crema Parmentier fierbinte, cu crutoane de paine prajita si un ou fiert tare, dat pe razatoarea mare, presarat deasupra.

Crema Parmentier

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.