Crema de fasole uscata cu foie gras

Printeaza

O reteta de crema de fasole uscata cu foie gras din: boabe de fasole, foie gras, bouqet garni, supa de pasare, smantana, hasmatuchi, sare si piper.

Ingrediente:Crema de fasole uscata cu foie gras

  • 300 g boabe de fasole
  • 300 g foie gras crud
  • 1 bouquet garni
  • 2 cuburi concentrat de supa de pasare
  • 150 ml smantana lichida
  • 3 fire de hasmatuchi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneti fasolea la inmuiat in multa apa, timp de 12 h. Scurgeti fasolea de apa si puneti-o intr-o oala cu capac impreuna cu 2 l de apa rece. Adaugati buchetul de aromatice. Cand da in clocot, spumati si lasati-o sa fiarba cu clocote mici timp de 2 h.

Adaugati sarea la jumatatea timpului de fierbere. Intr-o cratita mare, preparati o supa clara prin dizolvarea cuburilor de concentrat in 1,5 l de apa foarte calda. Scurgeti fasolea si aruncati buchetul de aromatice. Puneti fasolea in supa pregatita anterior, adaugati smantana si piperati.

Amestecati cu un mixer pentru piure pana obtineti o textura cremoasa, apoi tineti vasul la cald pe foc foarte mic. Taiati ficatul in cuburi si caliti-l 1 minut, intr-o tigaie neaderenta, pe foc mare. Puneţi crema de fasole caldă în farfurii adânci sau în boluri. Aşezaţi deasupra bucăţile prăjite de foie gras şi deco­raţi cu frunzuliţe de hasmaţuchi. Serviţi imediat. Sfat: pentru o preparare mai rapidă, puteţi folosi fasole boabe din conservă. Scurgeţi apa înainte de a pune fasolea în supa de pasăre.

Crema de fasole uscata cu foie gras

Crema de fasole uscata cu foie gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.