Crema delicioasa de portocale

Printeaza

O reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri, vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie.

Ingrediente:Crema delicioasa de portocale

  • 3 portocale
  • 100 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 5 ouă
  • 25 g vanilină
  • 250 g frişcă
  • 100 g zeamil
  • sucul de la o lămâie

Mod de preparare:

Se rade coaja de la portocale şi se amestecă într-un vas cu zeama de la două portocale şi zeama de lămâie. Separat, se amestecă ouăle întregi, gălbenuşurile, zahărul, zeamilul dizolvat, frişca. Se adaugă coaja rasă de portocale amestecată cu sucul de lămâie şi portocale, se amestecă bine şi (vasul) se pune într-un alt vas cu apă fiartă aşezat pe foc. Se bate compoziţia cu un tel, până ce dă în clocot.

Se ia vasul de pe foc şi se bate în continuare până ce se răceşte complet. Se toarnă în cupe, se pune la frigider şi se serveşte cu feliile de portocală, tară pieliţe, şi sâmburi. Se poate orna cu frişcă bătută sau cu cubuleţe de banană, kiwi sau alt fruct exotic, în locul feliilor de portocală.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.