Crema de zeamil cu sos de macese

Printeaza

Crema de zeamil cu sos de macese din: lapte, zahăr, zeamil, ouă, zahăr vanilat, frisca lichidă, sos de măceşe.

Crema de zeamil cu sos de macese

Ingrediente:

  • 2,5 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 100 g zeamil
  • 10 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 ml frisca lichidă
  • 250 g sos de măceşe

 

 

Mod de preparare:

Pudra de zeamil m dizolvă cu lapte rece şi se toarnă în laptele clocotind, îndulcind cu zahăr. Se fierbe 5 minute, amestecă continuu.

Se ia de pe foc şi, fierbinte, se adaugă zahărul vanilat şi puţin câte puţin din gălbenuşurile de ou, bătând bine, ca să nu se taie.

După răcire, se adaugă frişca bătută, se amestecă uşor şi se porţionează în compotiere. Se serveşte cu sos de măceşe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.