Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

Printeaza

O reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba, smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de padure si zahar tos.

Ingrediente:Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

  • 150 g ciocolata alba, rupta bucati mici
  • 200 ml smantana cu continut redus de grasime
  • 200 ml lapte integral
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 oua intregi plus inca 2 galbenusuri
  • 1 lingura de malai, amestecat cu 2 linguri de lapte
  • 300 g fructe de padure (zmeura, mure, afine)
  • 3 linguri zahar tos

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 3/160 grade C. Topeşte ciocolata albă cu 75 ml smantana intr-un castron la bain marie. Intr-un alt vas incalzeste smantana ramasa, laptele si esenta de vanilie pana se infierbanta, apoi ia de pe foc.

Bate la un loc ouale, galbenusurile si malaiul inmuiat in lapte, apoi toarna amestecul in vasul cu crema de vanilie. Pune la foc mic si incalzeste usor, amestecand pana ce compozitia s-a ingrosat putin si acopera dosul unei linguri. Toarnă amestecul în crema de ciocolată, bătând.

Presara fructe de padure într-un vas de copt termorezistent, de cca 1,5 l, apoi toarnă compoziţia peste fructe, trecând-o printr-o sită. Pune vasul într-o tavă de copt, toarnă apă fierbinte în tavă cât să cuprindă 2/3 din înălţimea vasului. Coace 20-25 minute pana se întăreşte usor Scoate vasul din tava cu apă, lasa la racit cam 1 oră, apoi ţine la figider 6 ore (peste noapte).

Presară cu zahăr tos, apoi pune pune pe grill câteva minute sau flambează până se caramelizează zahărul.

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • crema de zahar ars cu fructe
  • crema de zahar ars cu fructe de padure
  • crema de zahar ars cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.