Crema clasica de zahar ars
Printeaza
O reteta delicioasa de crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 1 l lapte
- 8 ouă
- 16 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Topeşti 8 linguri de zahăr cu un strop de apă într-o cratiţă de 4 l. După ce zahărul s-a topit, iei cratiţa de pe foc şi o roteşti astfel încât să tapetezi pereţii ei cu zahărul topit.
Laşi să se răcească. în acest timp baţi ouăle cu un praf de sare şi zahărul rămas. Adaugi şi zahărul vanilat şi baţi bine cu un tel.
Torni laptele şi amesteci până se omogenizează compoziţia. O torni în cratiţa tapetată cu zahărul topit, aşezi cratiţa într-un vas cu apă (la bain-marie) şi dai totul la cuptor pentru 1 oră.
Pofta buna!