Crema clasica de zahar ars

Printeaza

 

O reteta delicioasa de crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat.Crema clasica de zahar ars

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 8 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Topeşti 8 linguri de zahăr cu un strop de apă într-o cratiţă de 4 l. După ce zahărul s-a topit, iei cratiţa de pe foc şi o roteşti  astfel încât să tapetezi pereţii ei cu zahărul topit.

Laşi să se răcească. în acest timp baţi ouăle cu un praf de sare  şi zahărul rămas. Adaugi şi zahărul vanilat  şi baţi bine cu un tel.

Torni laptele  şi amesteci până se omogenizează compoziţia. O torni în cratiţa tapetată cu zahărul topit, aşezi cratiţa într-un vas cu apă (la bain-marie) şi dai totul la cuptor pentru 1 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.