Crema de vanilie cu morcovi

Printeaza

O reteta de crema de vanilie cu lapte, oua, zahar, praf de sare, zeama de lamaie, unt, zahar vanilat, faina, morcovi si felii de portocale.

Ingrediente:Crema de vanilie cu morcovi

  • 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • un praf de sare
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g unt
  • un pliculet zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 3-4 morcovi
  • felii de portocale

 

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala de doi litri zaharul, sare si ouale si se bat cu mixerull pana se obtine o crema densa. Se adauga faina cernuta si laptele cald.

Se pune să fiarbă şi se amestecă încontinuu cu telului şi, când a început să se îngroaşe, se dă de o parte să nu se prindă.

Se spală şi se curăţă morcovii de coajă şi se dau prin răză- toarea mică. Se pun într-o sită şi se lasă să se scurgă sucul. Se spală o portocală şi se taie felii subţiri cu coajă cu tot.

Şe pregătesc paharele şi se toarnă un strat de cremă la mijloc, se pune un strat de morcov ras, o felie de portocală, alt strat de cremă şi se ornează cu morcov, felii de portocală şi frunze de mentă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.