Crema de vanilie cu cocos si piscoturi

Printeaza

Crema de vanilie cu cocos si piscoturi din: lapte, oua, zahar tos, oua, zahar brun, faina, unt, praf de copt, sare, zahar vanilinat, portocala, fulgi de cocos, ciocolata alba, cafea.

Ingrediente:Crema de vanilie cu cocos si piscoturi

  • 500 ml lapte dulce
  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 90 g zahăr brun
  • 120 g făină
  • 20 g unt
  • 3 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 3 pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o portocală
  • 30 g fulgi de cocos
  • ciocolată albă
  • cafea

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează laptele rece cu gălbenuşurile, zahărul tos şi sarea. Se toarnă într-un vas şi se pun la fiert la bain-marie.

Se amestecă din când în când cu telul până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă fulgii de cocos şi două pliculeţe de zahăr vanilinat, se amestecă şi se toarnă în boluri sau pahare înalte.

Se presară coajă rasă de portocală, se lasă să se răcească complet, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 30 de minute.

Ouăle întregi se mixează împre-ună cu zahărul brun, zahărul vanilinat rămas, praful de copt, untul topit şi făina.

Se toarnă aluatul în forme de pişcoturi unse cu unt, se introduc în cuptorul încins, se coc 10-15 minute la foc potrivit şi se servesc reci, alături de crema de vanilie.

 

Crema de vanilie cu cocos si piscoturi

Crema de vanilie cu cocos si piscoturi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.